Skyfritt i blå tekst med en gul sol bak som strekker seg fra i'en og over de to t'ene.

social.dmz.skyfritt.net

Profile for Skyfritt AS. Username @skyfritt, skyfritt.net. Role: admin

About

Skyfritt er en bekymringsløser for virksomheter som vil gjenvinne kontroll og ta digital sikkerhet på alvor. Våre ansatte brenner for at små og mellomstore bedrifter skal kunne møte morgendagens utfordringer i cybersfæren!

Joined on Mar, 2023. 36 posts. Followed by 24. Following 20.

Recent posts

Skyfritt AS . @skyfritt,

#NSM publiserte idag sin sårbarhetsrapport som bør leses av absolutt alle bedrifter, store og små! En liten teaser:

«Gjennom stjålne brukerdetaljer kan aktøren bevege seg lateralt til andre bedrifters infrastruktur, og etablere ytterligere skadevare tilpasset målene. Disse kan nå bli offer for løsepengevirus, destruktiv «wiper»-skadevare eller de kan, sakte, over lang tid og usett, bli tappet for sensitiv informasjon og forretningshemmeligheter.»

Last ned hele rapporten her: https://nsm.no/regelverk-og-hjelp/rapporter/nasjonalt-digitalt-risikobilde-2023

Open thread
Skyfritt AS . @skyfritt,

Det er på høy tid at statlige tjenester formidler informasjon via åpne kanaler som de selv har kontroll over. Kristine Foss i Norsk Presseforbund sier følgende til NTB:

– Twitter er en sårbar kanal for informasjon, særlig for offentlige etater. De nye restriksjonene skaper et klasseskille mellom betalende og ikkebetalende kunder. Det er et kjempeproblem for offentlige etater som bruker dette som sin hovedkanal for informasjonsdeling.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2023/07/04/195933021/presseforbundet-om-twitter-grep-kjempeproblem #Twitter #Norge #twittermigrasjon

Open thread
Skyfritt AS . @skyfritt,

En liten teaser – til høsten lanserer vi en sikkerhetskopiløsning som beskytter data mot løsepengevirus! Frem til da ønsker vi alle våre følgere en trygg og skyfri sommer ☀️

Open thread
Skyfritt AS . @skyfritt,

En felles nordisk plan for å håndtere #BigTech har det siste året blitt utarbeidet og ble for første gang presentert idag. Vi heier på initiativet og vil gjøre vårt for få bukt med de negative effektene som følger i kjølvannet av uregulerte reklame- og algoritmedrevne teknologiselskaper.

De norske representantene i prosessen er Bente Kalsnes og Sumaya Jirde Ali. Takk til dem for en god innsats! Fra Sverige har vi en representant som også er tilstede i #allheimen; @carl!

https://pub.norden.org/nord2023-004/index.html

Open thread
Skyfritt AS . @skyfritt,

Kunnskapsskjevehet er et problem i den teknologiske og digitale sfæren, skriver Kjetil Kjernsmo i #Aftenposten. Han etterlyser samfunnsinstitusjoner med et demokratisk mandat som følger med på og utvikler teknologi, spesielt innenfor #KI.

Maktforholdet mellom demokratiske institusjoner og privateide teknologiselskaper er enormt og vil fortsette å vokse om vi ikke gjør noe.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/5ByMxz/hva-maa-gjoeres-for-aa-styre-teknologiutviklingen #KI

Open thread
Skyfritt AS . @skyfritt,

Hvis du skal se én filmsnutt om kunstig intelligens i år så er det denne!

Tristan Harris (fra Center for Humane Technology) forklarer klart og tydelig hvilke risiko dagens kommersielle og akademiske #KI-kappløp utsetter samfunnet for. Foredraget, som ble holdt 9. mars, er en #øyeåpner fullspekket med den aller nyeste forskningen.

Utviklingen beveger seg i rasende fart og per idag har vi ikke kontroll. Overhodet.

https://vimeo.com/809258916/92b420d98a

Open thread
Skyfritt AS . @skyfritt,

I et åpent brev fra Future of Life Institute oppfordres alle #KI-labber til å sette trening av nye og kraftigere modeller enn GPT-4 på vent i minst 6 måneder for å gi samfunnet en sjanse til å summe seg. Myndigheter bes komme på banen for å etablere noen grunnleggende spilleregler for videre utvikling.

Vi har allerede signert oppropet med et forsiktig håp om at forslaget lar seg gjennomføre: https://futureoflife.org/open-letter/pause-giant-ai-experiments/

Open thread